THEATER VAN DE GEEST

 

 

Heb je wel eens om je heen gekeken en heb je dan wel eens gedacht: ‘ het leven lijkt allemaal soms één groot toneel’ ?  

Veel mensen spelen een rol in zijn/haar leven. En hoe langer je deze rol volhoudt, hoe groter de kans is dat je je hiermee gaat identificeren. Het kan zijn dat die rol jou veiligheid of een bepaalde status biedt en misschien ben je bang – wanneer je het masker laat zakken – om die veiligheid of status kwijt te raken. Hierdoor kan je jezelf beperken in je groei en kan als gevolg hebben dat je (vaak onbewust) nog harder je best gaat doen om controle te willen houden over de rol die je hebt aangenomen en dat kan veel stress geven.  

Wij nemen in contact met anderen vaak een bepaalde status aan. In de meest zuivere contacten staan we op gelijkwaardig niveau. Maar het komt ook voor dat we in bepaalde situaties – vaak onbewust – een hoge of een lage status (dominant en aangepast) aannemen. Het innemen van zo’n rol hangt samen met wat je van jouw opvoeders gezien en geleerd hebt en de omgeving waarin je bent opgegroeid.

Bij deze workshop gaan we je bewust maken van jouw (voorkeursrollen) en leren we je hoe je kan spelen met andere rollen.

Neem contact met ons op voor nieuwe data waarop deze workshop plaatsvindt.